Smalfilm

Smalfilm till DVD, USB-minne eller hårddisk.

SLC digitaliserar filmer med högsta kvalitet till ett lågt pris! Vi levererar varje år ett stort antal filmer till nöjda kunder.

Varje ruta i filmen scannas separat och bilderna sparas i nummerordning i en mapp. Därefter sätts bilderna ihop till en hel progressiv film i valfri upplösning och valfritt filformat. Du kan även välja att få filmerna levererade som separata bilder i formaten JPEG, PNG, BMP eller TIFF. Bilderna kan t ex redigeras i Photoshop.

Standardupplösning: 720x576 pixlar. Denna standard används t ex på DVD-skivor och räcker i många fall till för äldre 8 mm filmer.

Hög upplösning (HD): 1920x1080 eller 1280x720 pixlar. Både 8 mm filmer av högre kvalitet samt 16 mm filmer kan tjäna på en högre upplösning vid digitaliseringen.

Restaurering innebär att vi försöker få fram de färger och den kontrast som en gång har funnits i filmen, och även reducera den smuts som kan finnas. Vi går igenom varje film manuellt och justerar efter behov. Säg till, så visar vi gärna exempel på hur effektiv en restaurering kan vara! 

Våtscanning är en effektiv metod för att med hjälp av en vätska fylla ut repor och ta bort damm, och därmed förbättra resultatet av scanningen. Vi kan våtscanna både 8 och 16 mm filmer.

 

Detta ingår i priset:

  • Rengöring och lagning av dåliga skarvar.
  • Digitalisering
  • Digital restaurering av filmen (färg, kontrast och ljus).

 

Priser:

Super 8 / Dubbel 8  45 kr per minut      
9,5 mm film, Pathé Baby  70 kr per minut      
16 mm film
 55 kr per minut*
     
*Om filmer har separata ljudband debiteras både filmen och ljudbandet per minut

     
Våtscanning  + 10 kr per minut      
DVD-skiva med menyer, kapitel och omslag
 100 kr per DVD      
Hårddiskar och USB-minnen
 Kontakta oss för dagspris
     

 

Alla priser är inklusive moms. Fraktkostnad tillkommer.

Kontaktformulär Smalfilm